Het project “Glaskunst langs Maas” van het Ecrevissecomité uit Obbicht ontvangt de Prijs van de Europese Burger 2017. Jeroen Lenars, lid van het Europees parlement, heeft het Ecrevissecomité voorgedragen voor deze prijs. Jaarlijks kent het Europees Parlement de prijs toe aan maximaal 50 personen of organisaties in de EU die zich verdienstelijk hebben gemaakt op het gebied van Europese samenwerking. Het feit dat het project “Glaskunst langs de Maas” grensoverschrijdend is, heeft dus zeker bijgedragen aan deze erkenning. Met het project probeert het Ecrevissecomité het besef van grensoverschrijdende cultuur te promoten, bijvoorbeeld door vanuit verschillende invalshoeken lessen te verzorgen op de basisscholen aan de Nederlandse en Belgische kant van de Maas, t.w. de scholen in Grevenbicht, Obbicht en in Stokkem ( zie het hoofdstuk BASISSCHOLEN op deze website). Tijdens het Open Monumentenweekend op 9 en 10 september worden wandel- en fietstochten georganiseerd met Glaskunst als leidraad: de route loopt langs een heel aantal kerken aan beide zijden van de Maas. Daarmee draagt “Glaskunst langs de Maas” op lokaal niveau kernwaarden van de Europese Unie uit.

In oktober zal Ger Heldens, lid van het Ecrevissecomité en projectleider van “Glaskunst langs de Maas”, samen met 49 andere organisaties uit de Europese landen, in Brussel de prijs in ontvangst nemen.

zie ook: “Glaskunst langs de Maas een van de twee winnaars van de Prijs van de Europese Burger 2017” – Aktueel in Born 22-07-2017